אבחון מוקדם מציל חיים. אבל מה עושים כשהרופא טועה?
שרית, אישה בת 51 מצפון הארץ, ביצעה לפני כ-11 חודשים בדיקת שד. ההיסטוריה הקלינית במשפחה, לצד העובדה כי חברתה הטובה מתה לא מכבר בנסיבות אלו, הטרידו אותה מאוד. רופא המשפחה אליו פנתה הפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה, שיצאה תקינה ללא כל ממצא חריג שמצריך העמקה של הבדיקה. אם כך, כיצד יתכן כי לפני כשבועיים היא הלכה לעולמה מסרטן השד? התשובה לכך טמונה ברשלנות רפואית: אותה בדיקה שבוצעה לה לא התאימה למבנה השד של שרית. אילו הרופא היה שולח אותה ל-MRI - היא הייתה נותרת בחיים. החודש מציינים בעולם את חודש המודעות לסרטן השד, מחלה שנחשבת לשכיחה ביותר בקרב נשים - עם שני מיליון מאובחנות חדשות מדי שנה בעולם, כ-5,500 מהן בישראל. גילוי מוקדם הוא המפתח לטיפול יעיל בסרטן השד ולמניעת הפיכתו לסרטן שד מתקדם, אולם במקרים לא מעטים, עקב אבחון לקוי או מאוחר מדי, מגיעה המטופלת למצב בו הסרטן כבר שלח גרורות בגופה וסיכויי ההחלמה שלה מהמחלה נפגעים באופן משמעותי עד בלתי הפיך. על פי הערכות, עשרות רבות של נשים ישראליות, מוצאות מדי שנה את מותן בגלל טעויות באבחון סרטן השד.
שרית, אישה בת 51 מצפון הארץ, ביצעה לפני כ-11 חודשים בדיקת שד. ההיסטוריה הקלינית במשפחה, לצד העובדה כי חברתה הטובה מתה לא מכבר בנסיבות אלו, הטרידו אותה מאוד. רופא המשפחה אליו פנתה הפנה אותה לבדיקת ממוגרפיה, שיצאה תקינה ללא כל ממצא חריג שמצריך העמקה של הבדיקה. אם כך, כיצד יתכן כי לפני כשבועיים היא הלכה לעולמה מסרטן השד?
התשובה לכך טמונה ברשלנות רפואית: אותה בדיקה שבוצעה לה לא התאימה למבנה השד של שרית. אילו הרופא היה שולח אותה ל-MRI - היא הייתה נותרת בחיים.
החודש מציינים בעולם את חודש המודעות לסרטן השד, מחלה שנחשבת לשכיחה ביותר בקרב נשים - עם שני מיליון מאובחנות חדשות מדי שנה בעולם, כ-5,500 מהן בישראל. גילוי מוקדם הוא המפתח לטיפול יעיל בסרטן השד ולמניעת הפיכתו לסרטן שד מתקדם, אולם במקרים לא מעטים, עקב אבחון לקוי או מאוחר מדי, מגיעה המטופלת למצב בו הסרטן כבר שלח גרורות בגופה וסיכויי ההחלמה שלה מהמחלה נפגעים באופן משמעותי עד בלתי הפיך. על פי הערכות, עשרות רבות של נשים ישראליות, מוצאות מדי שנה את מותן בגלל טעויות באבחון סרטן השד.