מי המין החזק, באמת

מחקר חדש בבית החולים סורוקה הישווה בין ילודים תאומים - בנים מול בנות הפוסט מי המין החזק, באמת הופיע לראשונה ב-MedNews.

מי המין החזק, באמת

מחקר חדש בבית החולים סורוקה הישווה בין ילודים תאומים – בנים מול בנות

מחקר חדש שנערך בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי ואוניברסיטת בן גוריון בנגב בחן תוצאים ארוכי טווח של תאומים – בנים מול בנות. קיימות לא מעט תהיות לגבי מי באמת המין החזק, בנים או בנות. לא מעט מחקרים בספרות מראים כי תוצאי לידה של בנות, ובעיקר פגות, הוא יותר טוב מאלה של בנים, ובעיקר פגים. אך המחקרים התקשו לנטרל גורמים אחרים כמו שבוע הלידה, מצב סוציואקונומי ופקטורים רחמיים.

המחקר החדש והראשוני שבוצע על ידי חוקרים מסורוקה ואוניברסיטת בן גוריון, פורסם לאחרונה בעיתון בינלאומי לרפואת נשים- J Perinatol ובחן בקרב זוגות תאומים של בן ובת, את שיעור האשפוזים ותחלואה זיהומית עד גיל 18 . המחקר אפשר לבחון השפעה של מין הילוד, כאשר ברור ששבוע הלידה, המצב הסוציואקונומי וכמובן תחלואות אפשריות של האם, זהים בין הקבוצות.

צוות החוקרים כלל את ד"ר נועה הללויה, ממרכז סבן למיילדות בסורוקה, פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת נשים ויולדות ב' בסורוקה, ופרופ' גלי פריאנטה, מנהלת מחלקת יולדות ד' בסורוקה, ואת ד"ר תמר ויינשטוק מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

המחקר עקב אחר 4,222 זוגות תאומים- 2,111 בנים ו 2,111 בנות שנולדו בסורוקה בין השנים 1991-2021. ממצאי המחקר הראו כי בכל הקשור לסיבוכים זיהומיים, שיעור התחלואה בקרב הבנים בהשוואה לבנות היה גבוה באופן מובהק. כמו כן,  שיעור האשפוזים על רקע תחלואה זיהומית היה 27.8% בקרב הבנים לעומת 23.1% בקרב הבנות. ההבדל נשאר מובהק גם כאשר נוטרלו משקלי הלידה וסדר הלידה.

פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת נשים ויולדות ב' במרכז סבן למיילדות בסורוקה: "כבר שנים יש ספקולציות לגבי המין החזק (הבנים) כשלמעשה גם בחיים הרחמיים וגם בינקות הוא למעשה פחות חזק ממה שחשבנו, וכי תוצאות הלידה של בנות טובות יותר. ברור לנו שבפגים התחלואה של הבנות קטנה משל הבנים, וכי הבנות שורדות יותר. הפעם, לראשונה, באנליזה שמנטרלת את הסביבה הרחמית שהינה זהה לשני התאומים, הוכחנו שאכן לפחות מבחינת תחלואה זיהומית עד גיל 18, הבנות חזקות יותר".

הפוסט מי המין החזק, באמת הופיע לראשונה ב-MedNews.