היחידה תרמה: ספר תורה ובו שמות הנופלים
במפגש מרגש בברור חיל הגיעו משפחות שכולות שטופלו בפלוגת הרפואה ונפגשו עם רופאים פרמדיקים וחובשים שהיו עם יקיריהם בדקות האחרונות • כותב הספר הוא לא אחר מהקצין שהיה אחראי על הטיפול בחללים ומשמש באזרחות גם כסופר סת"ם • וגם – כותב שורות אלו, היה חלק מהצוות הרפואי בזמן המלחמה The post היחידה תרמה: ספר תורה ובו שמות הנופלים appeared first on עכשיו 14.
זה קרה ביום חמישי האחרון, חיילי פלוגה רפואית מרחבית 5398, או בעגה הצבאית – פלמ”ר שגיא, התאחדו שוב בקיבוץ ברור חיל שאירח אותם בזמן המלחמה. הפעם הם הגיעו למטרת תרומה של ספר תורה אותו כתב סרן אלעד גורי – מפקד צוות היס”ר, היחידה שמטפלת בחללים.
סרן גורי משמש גם כסופר סת”ם באזרחות עמל על הפרויקט במשך חודשים ארוכים. בתוך הספר חקוקים 95 חללים שהפלוגה טיפלה בהם והמשפחות השכולות הוזמנו לכתוב את המילים האחרונות בספר. “חשבנו מה אפשר לעשות למען המשפחות” הסביר סרן גורי, “מדובר בכמעט 100 חללים ו-511 פצועים, אישתי אמרה אולי נכתב ספר תורה, זה משהו שמאחד בין כולם וכך זה נולד”.
במפגש המרגש, פגשו המשפחות, חלקם לראשונה, את הצוות הרפואי שהיה עם יקיריהם בדקות האחרונות. אחת מהן הייתה משפחתו של סמל יהונתן מימון ז”ל – קשר מ”פ של סיירת נחל, החלל הראשון בו טיפלה הפלוגה.
הצוות הרפואי שטיפל ביהונתן התעקש להצילו כפי שמסביר רסן אביב מימון: “הוצאנו אותו מהנמר שהוא היה בו ולא ויתרנו. הצלחנו להחזיר לו דופק והעלנו אותו על המסוק כשהוא חי, לאחר מכן התבשרנו שהוא נפטר וזה שבר את כולנו”. רס”ר (במיל’) הדס וייס – חוגד”ת הפלוגה הוסיפה: “אין יום שאנו לא חושבים עליו, שהוא לא עובר לנו בראש. אנו זוכרים את השמות וזוכרים את הפנים”.
ירושה מימון, אימו של יהונתן סיפרה: “תחושות של געגועים וימים שמזכירים, זה פשוט קורע. ממש היה לו יום הולדת עכשיו ב-5.6 והוא היה אמור להיות בן 21. זה היה ממש ממש קשה. זה מרגיש לפעמים כמו חלום, שהינה עוד מעט הוא יכנס בדלת”.
אביב הינה בת זוגו של יהונתן הוסיפה: “הוא היה הכל בשבילי, הבן זוג שלי והחבר הכי טוב שלי. היו לנו תוכניות ארוכות להמשך. כל מה שהוא רצה הוא השיג. שום דבר לא עמד בדרך שלו אני מאמינה שהוא נלחם עד השנייה האחרונה”.
פלמ”ר שגיא היא אחת מבין 8 פלמ”רים בפיקוד דרום – פלוגה רפואית על טהרת רופאים, פרמדיקים וחובשים, נהגים ולוחמים, האחראים על הטיפול הרפואי במרחב. אל הפלמ”ר מתנקזים בסופו של דבר כלל הפצועים. חלקם מפונים על ידי אמבולנסים, אך רובם על ידי מסוקים. הפלוגה עובדת בצמוד ליחידת 669 שממשיכה את הפינוי אל בית החולים.
חיילי הפלוגה, וכותב שורות אלו בניהם, נקראן בצו 8 החל מה-7 באוקטובר, צו שנמשך ברציפות חצי שנה ובסך הכל טיפלו ביותר מ-2,300 פצועים, כשפלמ”ר שגיא לבדו טיפל ב-511 מהם.
“אנחנו צוות גדול שמורכב מיחידה שלמה שיש בה גם אנשי צוות רפואה, שזה אומר רופאים, חובשים, פרמדיקים, בנוסף יש לנו צוות שלם שתומך בנו מסביב. אנחנו מגיעים לגזרה, התפקיד שלנו שהפצועים יגיעו כמה שיותר מהר לבית חולים” סיפר רס”ן (במיל’) שגיא יוספסברג בן יהושע, מפקד הפלוגה.
“באחד המקרים הודיעו לנו על אר”ן במרחק של ארבע שעה מפה, באזור מפלסים, אנדרטת חץ שחור. אר”ן קלאסי, אר”ן מתגלגל. יצא לנו לטפל ב-17 פצועים ולצערי גם הרוג. אבל היו עשרות של אירועים גם חללים וגם פצועים” הוסיף סרן (במיל’) שמעון דיין, סגן מפקד הפלוגה.
סיפורו של פלמ”ר שגיא הוא סיפורה של המלחמה כולה. רופאים, פרמדיקים, חובשים, לוחמים, נהגים ולוחמי יס”ר, שהתאמנו במשך שנים לתרחיש הזה, וביום בפקודה, ב-7 באוקטובר, עזבו את הבית והמשפחה ונקראו אל מרכזה של התופת.
דרך ידיהם עברו מאות פצועים והרוגים, הם ומשפחותיהם נושאים את מחיר המלחמה – מראות וזיכרונות שילכו איתם עוד שנים ארוכות. אך גם גאווה ואמונה בצדקת הדרך, הבנה לתפקיד המשמעותי והחשוב – ומאות חיילים שניצלו בטיפול רפואי מקצועי ומהיר מעין כמוהו, עליו לומדים כעת צבאות בעולם. אבות, אימהות וילדים שזכו לראות את יקיריהם חוזרים מהמלחמה, הביתה.
ואני אוסיף בנימה אישית, כי כחובש אתה לומד על אר”ן (אירוע רב נפגעים) בתיאוריה, אך במלחמה הזו היה אר”ן אחר אר”ן, יום אחר יום, ולעיתים פעמיים ביום. אירועים קשים מאוד שילוו אותנו כל החיים. יחד עם זאת, חשיבות הפעילות ברורה לנו, ואנו ערוכים ונכונים להיקרא שוב אל הדגל מתי שיזדקקו לנו ובכל זירה ובכל מתאר.
The post היחידה תרמה: ספר תורה ובו שמות הנופלים appeared first on עכשיו 14.