בעקבות התפרצות הנגיף המסוכן: במשרד הבריאות פרסמו המלצות מיוחדות

משרד הבריאות פרסם הערב (חמישי) את המלצותיו למטיילים הישראלים, בעקבות התפרצות נגיף מרבורג בגינאה המשוונית. ב-13.2.23 ארגון הבריאות העולמי הודיע על התפרצות של נגיף מרבורג בגינאה המשוונית, עד כה ידוע על 10 מקרי מוות המקושרים להתפרצות זו, כולם באותו מחוז, מתוכם אחד מאומת ודאי למחלה. בנוסף, ישנם כמה עשרות מגעים הנמצאים כעת בבידוד.  ההתפרצות החלה

בעקבות התפרצות הנגיף המסוכן: במשרד הבריאות פרסמו המלצות מיוחדות

משרד הבריאות פרסם הערב (חמישי) את המלצותיו למטיילים הישראלים, בעקבות התפרצות נגיף מרבורג בגינאה המשוונית.

ב-13.2.23 ארגון הבריאות העולמי הודיע על התפרצות של נגיף מרבורג בגינאה המשוונית, עד כה ידוע על 10 מקרי מוות המקושרים להתפרצות זו, כולם באותו מחוז, מתוכם אחד מאומת ודאי למחלה. בנוסף, ישנם כמה עשרות מגעים הנמצאים כעת בבידוד. 

ההתפרצות החלה במחוז Kie-Ntem. בנוסף, זוהה מקרה חשוד במחוז מונגומו (Mongomo), שהוגדר בידי הרשויות בגינאה המשוונית כאזור סיכון. קיים חשש אצל שכנותיה של גינאה המשוונית, גבון וקמרון, מהגעת הנגיף אליהן. שני מקרים חשודים אותרו לאחרונה בקמרון, בסמוך לגבול עם גינאה המשוונית, במחוז Olamze, והם נמצאים בבדיקה.

המחלה מועברת במגע ישיר עם דם או נוזלי גוף של חולים, או לאחר מגע עם הפרשות של בעלי חיים נגועים במחלה (מתים או חיים). לא ידוע על חיסון או תרופה יעילים נגד נגיף זה.

משרד הבריאות ממליץ להימנע מהגעה למחוזות המוכרים עם מקרים פעילים בהתפרצות הנוכחית בגינאה המשוונית. מומלץ לנוסעים המגיעים לגינאה המשוונית (ובפרט לאזורים המוכרים כנגועים) לנקוט באמצעים הבאים:

• יש חשיבות גבוהה לנטילת טיפול מונע למלריה, כיוון שהתסמינים של מלריה דומים למחלת נגיף המרבורג.

• הימנעות ממגע עם חולים או נפטרים מהמחלה והפרשותיהם (כגון דם, רוק, קיא, שתן וצואה) או כל חפץ שהיה במגע עם חולה (כולל ציוד רפואי, בגדים, כלי מיטה וכו'). 

• הימנעות מאכילת בשר נא וכן ממגע עם חיות בר והפרשותיהן וממגע עם פגרים. 

• הימנעות מהתקהלויות צפופות.

• הקפדה על היגיינת ידיים.

תקופת הדגירה של נגיף המרבורג היא עד 21 יום. במקרה בו מופיעה מחלת חום, שיכולה להיות מלווה גם בכאב ראש חזק, עייפות, כאבי שרירים, הקאה, שלשול, כאב בטן, או דימום לא מוסבר, בזמן השהות בגינאה המשוונית או במהלך תקופה של עד 21 יום לאחר השהות בה, יש לפעול לפי ההנחיות הבאות:

• בזמן שהות בחו"ל - יש לפנות באופן מיידי לעזרה רפואית ולעדכן בשהייה באזור הנגוע בגינאה המשוונית.

• בישראל - יש להיכנס מיד לבידוד תוך יידוע הרופא/ה המטפל/ת בשהייה בגינאה המשוונית.

משרד הבריאות עוקב אחר המצב ויעדכן הנחיות על פי הצורך.