הסמארטפון איטי? כך תגרמו לו לעבוד מהר יותר
טלפונים ניידים הפכו לחלק עיקרי בחיינו, ויש שיגידו שהם חשובים ממש כמו הארנקים שלנו. לרוע המזל, לא משנה עד כמה חזקים המעבדים שלהם או עד כמה גדול זיכרון ה-RAM שלהם, בכל אחד מהמכשירים תהיה נקודה שבה תתחילו להרגיש את האיטיות שנגרמת מהשימוש האינטנסיבי במכשיר. במצב הזה, אתם תחושו עיכובים בפעולות המכשיר עד למצב בו המכשיר יהיה
טלפונים ניידים הפכו לחלק עיקרי בחיינו, ויש שיגידו שהם חשובים ממש כמו הארנקים שלנו.
לרוע המזל, לא משנה עד כמה חזקים המעבדים שלהם או עד כמה גדול זיכרון ה-RAM שלהם, בכל אחד מהמכשירים תהיה נקודה שבה תתחילו להרגיש את האיטיות שנגרמת מהשימוש האינטנסיבי במכשיר.
במצב הזה, אתם תחושו עיכובים בפעולות המכשיר עד למצב בו המכשיר יהיה איטי במיוחד או יפסיק להגיב במקרים מסוימים. רוב יצרני הסמארטפונים מכירים בבעיה הזאת וסיפקו למשתמשים כלים שיגדילו את אורך החיים האפשרי של המכשירים האלה.
חברת אבטחת המידע ESET מציעה לבצע את הצעדים הבאים על מנת לשפר את מהירות המכשיר שלכם.
כיצד תהפכו את מכשיר האנדרואיד למהיר יותר?
בחנו את השימוש באפליקציות
לפני שתבצעו הפעלה מחדש או איפוס להגדרות היצרן, בחנו את האפליקציות שמותקנות על הטלפון. האם אתם באמת זקוקים לכל אחת ואחת מהן? הרעיון הוא פשוט: ככל שיש יותר אפליקציות ונתונים שמאוחסנים על הטלפון, כך הוא יהפוך לאיטי יותר. כדי למחוק אפליקציה, לחצו לחיצה ארוכה על האייקון שלה ולאחר מכן לחצו על ״הסר התקנה״. תוכלו גם לבצע ניקיון של זיכרון ה-RAM באמצעות אפליקציית ההגדרות: בחרו ב״סוללה ובריאות המכשיר״, לאחר מכן ב״זיכרון״ ולבסוף ב״נקה עכשיו״ כדי לפנות שטח נוסף ולאפשר מהירות תגובה גבוהה יותר. לבסוף, תוכלו להגדיר רשימה של ״אפליקציות במצב שינה עמוקה״ במסך ״סוללה ובריאות המכשיר״. כדי להגיע לאפשרות הזאת, לחצו על ״סוללה״ ולאחר מכן על ״מגבלות שימוש ברקע״. אפליקציות בשינה עמוקה הן אפליקציות שלא מורשות לפעול ברקע. אם ישנה אפליקציה שאתם לא משתמשים בה לעיתים קרובות אך עדיין רוצים לשמור על ההתקנה שלה בטלפון, תוכלו פשוט לכבות אותה. כך היא לא תפעל ברקע ולא תקבל עדכונים. חלק ממכשירי האנדרואיד מגיעים עם אפליקציות מובנות. הן מותקנות מראש על ידי יצרן המכשיר או על ידי ספק התקשורת, וייתכן שאינכם זקוקים לכולן. לרוע המזל, חלק מהאפליקציות האלה אין אפשרות להסיר או לכבות.
חפשו עדכונים לאפליקציות
אפליקציות זקוקות לעדכונים כדי שתוכלו לקבל פיצ׳רים חדשים, שיפורים בביצועים ותיקוני באגים, יחד עם סיבות נוספות אחרות. כדי לעדכן את האפליקציות, לחצו על התמונה שלהן בחלק הימני-עליון של המסך, לאחר מכן על ״ניהול אפליקציות והמכשיר״ ובחרו ב״עדכן הכל״.
חפשו עדכוני מערכת
ממש כמו אפליקציות, גם מערכת ההפעלה אנדרואיד זקוקה לעדכונים כדי שהטלפון ימשיך לעבוד באופן תקין. העדכונים האלה כוללים גם שיפורים קטנים רבים וטלאי אבטחה. בתפריט ההגדרות, גשו ל״עדכוני תוכנה״ ובחרו ב״הורד והתקן״. תוכלו גם לבחור בעדכון אוטומטי בכל זמן שהמכשיר מחובר לאינטרנט אלחוטי.
נקו את זיכרון המטמון ונתוני הגלישה
כל היסטוריית הגלישה, הסיסמאות השמורות, העוגיות והנתונים המקוונים שלכם נשמרים במכשיר. נקו אותם כדי לשחרר זיכרון נוסף ולשפר את ביצועי המערכת. אם אתם משתמשים ב-Chrome, Edge או דפדפן אחר, גשו להגדרות, בחרו באפליקציית הדפדפן שלכם ולחצו על ״אחסון״. בחלק התחתון של המסך, סיימו את הפעולה באמצעות לחיצה על ״ניקוי זיכרון מטמון״. באותו התפריט, תוכלו לבחור ב״ניהול אחסון״ כדי למחוק נתוני גלישה אחרים.
הפעילו את הטלפון מחדש או בצעו שחזור להגדרות היצרן
לפעמים הפעלה מחדש היא כל מה שצריך: פשוט כבו את המכשיר והדליקו אותו מחדש. אם זה עוזר, תוכלו לקבוע הפעלות מחדש מתוזמנות מראש כדי למנוע איטיות בפעולת הטלפון. אך אם זה לא עוזר, יש פתרון אחרון: איפוס להגדרות היצרן. חשוב לציין שהפעולה הזאת תמחק את כל האפליקציות והנתונים שלכם, ולכן מומלץ לוודא שיש לכם גיבוי זמין למקרה שתרצו לשחזר הגדרות ותכנים מלפני האיפוס. לאחר שסיימתם לגבות את הטלפון ובדקתם שהגיבוי מוכן, גשו לתפריט ההגדרות, לחצו על ״ניהול כללי״ ולאחר מכן על ״איפוס להגדרות היצרן״. זה אחד מהכלים היעילים ביותר למקרים בהם המכשיר מתקשה בביצוע פעולות בסיסיות כמו פתיחת אפליקציות פשוטות – למשל אפליקציית הטלפון או המסרים.
טיפים לשיפור הביצועים של אייפון:
בחנו את השימוש באפליקציות
שחררו את הטלפון שלכם מאפליקציות שאתם לא זקוקים להן. זה ישפר את ביצועי המכשיר שלכם בעקבות ההפחתה בניצול הזיכרון והפעילות ברקע. כדי למחוק אפליקציה, לחצו לחיצה ארוכה על האייקון שלה, בחרו ב״הסר אפליקציה״ ולאחר מכן לחצו על ״מחק אפליקציה״. תוכלו גם לכבות אפליקציות באמצעות כניסה להגדרות, בחירה ב״כללי״ ולאחר מכן ב-״אחסון ה-iPhone״. סרקו את רשימת האפליקציות ובחנו באילו אפליקציות אינכם משתמשים, ולאחר מכן סמנו את כל האפליקציות האלה ולחצו על ״כבה אפליקציה״. האפשרות הזאת עוזרת למקרים בהם אתם לא רוצים למחוק אפליקציה (יחד עם הנתונים המקושרים אליה). האפשרות הזאת מאפשרת לכם למחוק את האפליקציה תוך כדי שמירת הנתונים שלה, למקרה שתרצו להוריד אותה שוב.
מחקו קבצים גדולים
אם אתם משתמשים כבדים באייפון שלכם, אתם עשויים לאבד את המעקב אחרי הקבצים, הסרטונים והתמונות שאתם צוברים עם הזמן. אפל הפכה את מחיקת הקבצים הגדולים, שתופסים זיכרון רב ופוגעים פגיעה משמעותית יותר בביצועים, לקלה במיוחד. גשו להגדרות, לאחר מכן ל״כללי״ ולבסוף ל-״אחסון ה-iPhone״.
בדקו גם כמה נפח אחסון תופסים השירים והפודקאסטים שהורדתם. כדי למנוע בזבוז שטח אחסון כמו זה, הגבילו את ההורדות האוטומטיות כך שתורידו רק הדברים ההכרחיים שאתם רוצים להאזין להם כשאינכם מחוברים לרשת.
נקו את זיכרון המטמון ונתוני הגלישה
אם אתם משתמשים בדפדפן המובנה של האייפון, ספארי, גשו לאפליקציית ההגדרות וחפשו את ספארי. שם גללו מטה ובחרו ב״ניקוי היסטוריה ונתוני אתרים״ כדי למחוק את כל ההיסטוריה, זיכרון המטמון והעוגיות. אם אתם משתמשים בדפדפן אחר, כמו כרום או אדג׳, פתחו את האפליקציה, בחרו ב״הגדרות״ ולאחר מכן ב״פרטיות ואבטחה״, ולסיום לחצו על ״מחיקת נתוני גלישה״.
עדכנו את מערכת ההפעלה
אפל משחררת עדכונים חדשים למכשיריה באופן קבוע אשר משפרים את תפקוד המכשיר ומטפלים בבאגים ובבעיות אבטחה. גשו להגדרות, בחרו ב״כללי״ ולאחר מכן ב״עדכוני תוכנה״. תוכלו לבחור בהורדה והתקנה של העדכון האחרון שזמין או בהתקנה אוטומטית שלו במהלך הלילה.
הפעילו מחדש את האייפון או בצעו שחזור להגדרות היצרן
ממש כמו במכשירי אנדרואיד, הזמן שעובר והשימוש במכשיר במהלך הזמן הזה מאיטים את מכשיר האייפון. הפעלה מחדש של המכשיר תנקה את זיכרון ה-RAM ותיתן לכם גישה למעט יותר כוח עיבוד שיאפשר פעולה חלקה יותר של המכשיר. אם ההפעלה מחדש לא עוזרת והמכשיר עדיין מרגיש איטי במיוחד, אפסו אותו להגדרות היצרן. זכרו שאיפוס ימחק את כל ההגדרות והתכנים, ולכן דאגו לגיבוי מעודכן ב-iCloud אם אתם רוצים לשחזר את המידע שלכם בזמן ההפעלה מחדש של המכשיר.
טלפונים מזדקנים, אך הם יכולים להמשיך לפעול
דגמי טלפונים חדשים יוצאים לשוק אחת לכמה חודשים. סביר להניח שאתם מרגישים שאתם מפספסים רבות מהאפשרויות החדשות מכיוון שהטלפון שלכם איטי ולא מגיב. גם כשאתם מקבלים עדכונים, אתם מרגישים שהטלפון מזדקן. אבל זה לא חייב להיות ככה, אם רק תעקבו אחרי הצעדים שפורטו מעלה.
בנוסף, אתם יכולים להחליף חלקים ספציפיים בטלפון שלכם כדי לגרום לו להחזיק מעמד לזמן רב יותר. החלפת סוללה לאחר שנתיים או שלוש של שימוש עשויה לעשות פלאים לביצועי הטלפון. שימו לב לבריאות הסוללה שלכם.
בנוסף, חשוב לוודא שאתם משתמשים בטלפון באופן בטוח ונזהרים מאיומי סייבר, ביניהם נוזקות שמכוונות לטלפונים חכמים וגם הן יכולות להשפיע על ביצועי הטלפון, לגרום לו לקרוס פעם אחר פעם או לגרום להתנהגויות מוזרות אחרת שימוש בפתרון אבטחה – עדיף כזה שישמור על בטיחות המכשיר בלי לפגוע בביצועים שלו – יסייע רבות בשמירה על הבטיחות.