מומחי משרד הבריאות על מות הצעירה לאחר נטילת אופטלגין: "לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה"

כשבוע לאחר מותה של לירון בת ה-19 שנטלה אופטלגין – משרד הבריאות עם ממצאי חקירה רשמיים של מומחי המשרד. ב'טבע' מבהירים: "מדובר בתמונה שונה בתכלית". "משרד הבריאות חקר את נסיבות מקרה המוות המצער של הצעירה בסמיכות לנטילת אופטלגין (דיפירון) והערכת המומחים הייתה כי לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה. המחלקה לניהול סיכונים באגף הרוקחות

מומחי משרד הבריאות על מות הצעירה לאחר נטילת אופטלגין: "לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה"

כשבוע לאחר מותה של לירון בת ה-19 שנטלה אופטלגין - משרד הבריאות עם ממצאי חקירה רשמיים של מומחי המשרד. ב'טבע' מבהירים: "מדובר בתמונה שונה בתכלית".

"משרד הבריאות חקר את נסיבות מקרה המוות המצער של הצעירה בסמיכות לנטילת אופטלגין (דיפירון) והערכת המומחים הייתה כי לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה. המחלקה לניהול סיכונים באגף הרוקחות מבצעת מעקב שוטף והדוק אחר תופעות לוואי ומידע בטיחותי לתרופות מהארץ ומהעולם, לרבות תרופות המכילות דיפירון, וממשיכה לקיים דיוני הערכת סיכון-תועלת במטרה להבטיח את בריאות הציבור".

כחברת פארמה בינלאומית אחראית, טבע מנטרת כל דיווח תופעת לוואי, ונדגיש, כי ביחס למאות מיליוני הכדורים שנצרכו בישראל בשנים האחרונות, מספר הדיווחים שתועדו הקשורים למקרי אגרנולציטוזיס ממולקולת דיפירון הינו מזערי.

אופטלגין הוא תכשיר המשווק עשרות שנים בישראל ובעולם, הוא בעל אפקטיביות ופרופיל בטיחות גבוהים, לצד מיעוט תופעות לוואי גם ביחס למשככי כאבים אחרים הקיימים בשוק.

המציאות מראה כי במדינות בהן לא נעשה שימוש בדיפירון לטיפול בכאבים חזקים (כדוגמת ארה"ב) הצוותים הרפואיים נאלצים לפנות לאפיק טיפולי של משככי כאבים פוטנטיים וממכרים, המעלה תחלואה ותמותה.

מכאן כי אימוץ המסקנה הנמהרת, וללא סייג, שאופטלגין הוא-הוא הגורם למותה של המטופלת, עלול לדחוק (ואולי אף כבר דחק) מטופלים ורופאים לעבר תרופות חזקות, ממכרות ומסוכנות.

לאור האמור, חשוב מאד שתשקפו בהקדם ובבולטות את המידע החדש, באופן עובדתי ומהימן, עבור הציבור כולו, והמטופלים בפרט.