המדינה לבג"ץ: החלטת הממשלה על הסכם הגבול עם לבנון אינה סוף פסוק
המדינה משיבה לעתירות נגד ההסכם עם לבנון ומבהירה: "אין מקום להתערבות שיפוטית, כי הממשלה לא צפויה לאשר בשלב זה את ההסכם". עוד הבהירה כי ההסכם יאושר רק לאחר שיונח על שולחנה של הכנסת, בהתאם לחוק - לכן אין מקום להתערבות שיפוטית | כל הפרטים The post המדינה לבג"ץ: החלטת הממשלה על הסכם הגבול עם לבנון אינה סוף פסוק appeared first on עכשיו 14.
המדינה הודיעה הבוקר (רביעי) לבג"ץ כי החלטת הממשלה בעניין ההסכם הימי בין ישראל ללבנון אינה סוף פסוק – וביקשה לדחות עתירות שהוגשו נגד אישור המהלך. בתשובת המדינה לבג"ץ נטען כי "אין בהתכנסות הצפויה היום של הקבינט והממשלה, כמו גם בהחלטה שתקבל הממשלה בסיום הדיון, משום אישור ההסכם או יצירת מצב דברים בלתי הפיך, כך שברור וגלוי שאין כל מקום להתערבות שיפוטית כלשהי לעת הזו"', על פי לשון ההודעה
תשובתה של המדינה מגיעה בעקבות העתירה שהגישו הארגונים "קהלת" ו-"לביא" שטען כי בית המשפט העליון קבע בעבר שזהו תפקידה של הכנסת לפקח על עניינים מדיניים בעת כהונת ממשלת מעבר. בנוסף דרש הארגון שלא לאפשר לממשלת מעבר לחתום על ההסכם שעשוי לקבוע עובדות מוגמרות לממשלה הבאה.
לטענת הארגון: "ראש ממשלת המעבר לפיד, פרסם באופן רשמי את כוונתו לכנס מחר את ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני) ולאחריה ישיבת ממשלה מיוחדת. מהודעה עולה כי בדעתו של ראש ממשלת המעבר להביא את ההסכם לאישור הממשלה מבלי להניח אותו על שולחן הכנסת ומבלי להמתין שבועיים בין ההנחה על שולחן הכנסת ובין אישור הממשלה, כמצוות סעיף 10א-ג. לתקנון עבודת הממשלה".
בדבריה, הבהירה המדינה כי אין מקום להתערבות שיפוטית בפרשת הסכם הגבול הימי עם לבנון מאחר והממשלה לא צפויה לאשר בשלב זה את ההסכם שבנוסף לזאת, יונח על שולחן הכנסת: "יודגש שהחלטת הממשלה שתתקבל היום אינה בגדר סוף פסוק, אלא רק התנעת הליך אישור ההסכם, ובכל מקרה, הממשלה אמורה להידרש בהמשך פעם נוספת להסכם".
עוד נכתב: "כך, אם תחליט הממשלה להביא את ההסכם לידיעת הכנסת בהתאם לתקנון הממשלה, ממילא צפויה להתקיים בחלוף שבועיים ישיבת ממשלה נוספת בה ניתן יהיה לקיים דיון, בין היתר, בהערות הכנסת, ורק לאחר מכן תחליט הממשלה האם לאשר את ההסכם. בהתאם, ככל שיוחלט להביא את ההסכם לאישור הכנסת, הדבר ייעשה במקרה זה טרם הבאת ההסכם לאישור סופי על ידי הממשלה".
לפיכך, בעקבות תגובת המדינה, שופט בית המשפט העליון דוד מינץ דחה את הבקשה לצו ביניים על הסכם הגבול לאור העובדה שהממשלה לא תצביע היום על אישור ההסכם: "לאחר עיון בבקשות ובתגובות המשיבים, נחה דעתי כי נוכח סדר היום המעודכן של ישיבת הממשלה – אין מקום לשנות מהחלטתי הקודמת במסגרתה נדחתה הבקשה למתן צו ביניים בשתי העתירות".
כזכור, ראש הממשלה יאיר לפיד הודיע אתמול כי "ישראל ולבנון הגיעו להסכם היסטורי על הקו הימי" בגבול הצפון. לפיד אמר כי ייכנס את ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני) ולאחריה ייכנס ישיבת ממשלה מיוחדת להסכם עם לבנון. בהודעה של ראש הממשלה לפיד נכתב: "טיוטת ההסכם עומדת באופן מלא בעקרונות שהציגה ישראל, הן בתחום הביטחוני והן בתחום הכלכלי".
הגענו להסכם היסטורי על הקו הימי עם לבנון. מחר אכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני ואחריו ישיבת ממשלה. טיוטת ההסכם עומדת באופן מלא בעקרונות שהציגה ישראל בתחום הביטחוני ובתחום הכלכלי.
מדובר בהישג היסטורי שיחזק את ביטחון ישראל, יכניס מיליארדים לכלכלת ישראל ויבטיח את היציבות בגבול הצפון.
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) October 11, 2022
בתוך כך התגובות במערכת הפוליטית לא איחרו להגיע, וחברי כנסת ושרים רבים התייחסו לדבריו של ראש הממשלה לפיד. חבר הכנסת איתמר בן גביר, יו"ר מפלגת עוצמה יהודית, הודיע בחשבון הטוויטר שלו כי הוא יעתור לבג"ץ נגד ההסכם עם לבנון. בן גביר כתב כי "לפיד מוכר את המדינה כדי להביא "הישג" בבחירות. לא ניתן לו, אעתור לבג"ץ למנוע את המחטף של לפיד".
מנגד, שר הביטחון בני גנץ כתב בחשבון הטוויטר שלו ובירך: "עמדנו בנחישות שההסכם יבטיח את האינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל. לא ויתרנו על מילימטר אחד של ביטחון. נוודא שההסכם מקיים גם את זכויותיה הכלכליות של ישראל ונציג אותו לציבור באופן שקוף".
The post המדינה לבג"ץ: החלטת הממשלה על הסכם הגבול עם לבנון אינה סוף פסוק appeared first on עכשיו 14.