בצל האזהרות והקשיים: הצצה אל מהפכת התורה באומן שהפכה לשיחת היום

בצל הקשיים להגיע לאומן בראש השנה תשפ"ג, בעיריית עצמה מתנהלת לה מהפכה שקטה של 'היכל התורה' הגדול שהוקם במקום • הצצה לכל הפרטים מהמקום שקיבל את השם "המקלט שלך באומן" הפוסט בצל האזהרות והקשיים: הצצה אל מהפכת התורה באומן שהפכה לשיחת היום הופיע לראשונה ב-JDN.

בצל האזהרות והקשיים: הצצה אל מהפכת התורה באומן שהפכה לשיחת היום

בזמן שאלפי חסידים עושים את דרכם לאומן, בעיירה עצמה מתחוללת מהפכה של תורה שבה לוקחים חלק מאות חסידים שכבר הגיעו לציונו של הרה"ק רבי נחמן מברסלב זצ"ל, לקראת ראש השנה.

מדובר ב'היכל התורה' הענק והמרווח שהוקם בבית הכנסת הגדול של שיינר ושמיועד אך ורק ללימוד תורה, באווירה מיוחדת שהפך לשיחת היום בברסלב ולא רק. היכל התורה המפואר, שנושא את השם 'תורת חיים' על שמו ולזכרו של הרב חיים רוזנברג זצ"ל, הוקם ונבנה על מנת לאפשר לכל חסיד ברסלב לפנות עצמו מכל הטרדות ולהתכונן ליום הדין בהתרוממות הרוח ומתוך שלוות הנפש. מי שעומד מאחורי המיזם הגדול שמלווה את ברסלב בשנים האחרונות 'לטייל בתורתו' הוא ר' מרדכי גוטליב.

המיזם הושק השנה תחת הכותרת "המקלט שלך באומן". לדברי גוטליב, אם בכל שנה נחיצותו וחיוניותו של ההיכל הינה עניין שהכול משוועים אליו וצריכים לו, כאשר הכול מודים כי חסרה באומן פינה של יישוב הדעת – הרי שהשנה, כאשר רבים מקדימים לבוא, ורבים מגיעים ללא ילדיהם, אין ספק כי ישנה כאן הזדמנות כבירה, לנצל את השבוע האחרון של השנה.


מכשירי הנדרים פלוס למבחנים במקום

לדבריו, הקיבוץ הגדול הינו כליל יופי והדר, מורכב כולו מריבוי הבתים – עשרות אלפי אנשים, מכל הסוגים והמינים, כפי שאין עוד מקום בעולם שמתקבצים אליו מגוון כה רב של יהודים מכל הסוגים והמינים – אך עם כל זאת, כל אחד מחפש בתוך כל ההמולה פינה של שקט, ליישב את דעתו, להתבונן בינו לבין עצמו: היכן אני עומד, למי זכיתי להגיע, מה בעצם מתרחש כאן בכלל.

"וזוהי בדיוק הסיבה להקמת היכל התורה באומן: להעניק את השקט, כדי שכל אחד יוכל להבעיר בתוך עצמו את הבעירה האמיתית של לימוד התורה, להשקיע עצמו בעומק התורה הזמנית – לעיין בתורותיו של רבי נחמן מברסלב, אשר בהן גנז את פניו שכלו ונשמתו", הסביר.

ההיכל פתוח בכל יום, בבוקר – משעה 9:30 בבוקר ועד השעה 14:00 בצהריים, ובשעות אחה"צ – משעה 15:00 ועד השעה 19:00 בערב. במקום יש גם כולל 'תורה מגנא ומצלא' מתקיים בשעות הפעילות ובמסגרתו לומדים האברכים הלכות תקיעת שופר בגמרא או בהלכה, איש כפי שלבו חפץ, כאשר ישנה מלגה שבועית העומדת על סך 450 שקלים.

לאור ניסיון העבר, ההרשמה וההתנהלות כולה מתנהלת בסדר מופתי: כל אברך או בחור המצטרף לכולל מקבל במקום צ'יפ (כמו במקוואות) באמצעותו הינו רושם את זמני כניסתו ויציאתו, לצורך קבלת המילגה. יחד עם זאת, הינו מקבל כרטיס אשראי נטען 'יידיש קארד', שניתן לרכוש באמצעותו במאות חנויות בכל רחבי הארץ. כרטיס זה ייטען במלגה שתיקבע כפי שעות ההשתתפות והנוכחות. חשוב לשמור על כרטיס זה, לצורך קבלה אפשרית אי"ה של תמיכות כספיות נוספות בחגים הבעל"ט.

רישום זמני הכניסה והיציאה נעשה בצורה דיגיטלית באמצעות מכשירי 'נדרים פלוס' שהותקנו בהיכל התורה, למען הסדר הטוב, כאשר באמצעות מכשירים אלה יכול כל משתתף למלא את המבחנים השבועיים על התורה הזמנית ולהיכנס להגרלות על סכומים כספיים שיחולקו לזוכים במזומן.

סדר לימוד מיוחד מתקיים בכל יום בין השעות 18:00 – 19:00. במסגרת שעות אלה לומדים כל באי ההיכל את התורה הזמנית בעיון והעמקה – כאשר במקביל נמסרים שיעורים ממיטב מגידי השיעורים הקבועים שעל ידי ארגון "לטייל בתורתו" באידיש ובעברית.

הפוסט בצל האזהרות והקשיים: הצצה אל מהפכת התורה באומן שהפכה לשיחת היום הופיע לראשונה ב-JDN.