אל תעשו את זה בבית: חמש טעויות נפוצות בעיצוב הדירה
אתם עוברים לבית חדש? מתלבטים מה לעצב ואיך? עיצרו! הכתבה הזו בדיוק עבורכם. שנייה לפני שאתם מתחילים לעצב, בואו לקרוא את הטעויות הנפוצות ביותר בתחום העיצוב ואיך ניתן להתגבר עליהם | ענת סימן טוב The post אל תעשו את זה בבית: חמש טעויות נפוצות בעיצוב הדירה appeared first on עכשיו 14.
עולם עיצוב הפנים מתרחב והופך ביננו לדבר של מה בשגרה, בעת מעבר לבית, בעיקר לבית חדש. הרצון להגשים חלומות מול תקציבים והרצון להפוך דמיון למציאות, לא קל לכולנו ולכן, רובנו נעזרים במעצבים.
מדובר בעולם שההוצאה אליו לעיתים די גדולה, ורבים מנסים לחסוך את ההוצאה הזו ואז עושים טעויות, טעויות שעולות להם לפעמים כפול מלקחת מעצבת. שאלנו את הילה מזרחי, בעלת "סטודיו הילה מזרחי לעיצוב פנים", המתמחה בתכנון ועיצוב דירות, בתים ומשרדים, מהן הטעיות הנפוצות ביותר בתחום העיצוב, איך מתגברים עליהם וגם כמה טיפים לעיצוב.
5 טעויות נפוצות שאנשים עושים כשהם ניגשים למלאכת העיצוב באופן עצמאי:
1. טעויות הקשורות לבחירת ויישום אריחים:
כשאנשים ניגשים לבחור ריצוף ואריחי חיפוי, הם נכנסים לחנויות קרמיקה ומסתכלים בעיקר על הגוונים והטקסטורה של האריח, ובוחרים במה שמוצא חן בעיניהם, בלי להתייחס לדברים חשובים ביותר כמו התאורה בחנות שמאוד מבלבלת ומציגה לנו גוונים שמתקבלים אחרת מהגוון האמיתי של האריח, מידות האריחים שצריכים להתחבר יחד בחדרי רחצה, למשל והחיתוכים שנוצרים בגלל מידות שאינן מתאימות. אנשים חושבים שהמלאכה נגמרת ברגע שבחרנו, וזה לא נכון.
ישנן לא מעט טעויות שנוצרות בגלל חישוב כמויות לא נכון של האריחים. בנוסף, תכנון פריסת האריחים חשוב גם הוא, על מנת לקבל מראה מדויק ונכון עבור הריצוף והחיפוי. צריך להתחשב במידות החלל, השיפועים למקלחונים, פתחים בחלל, ניאגרה סמויה- כל אלו ועוד, ישפיעו מאוד על פריסת האריחים וכיוון היישום שלהם.
טעות נוספת וקשה היא, ליישם אריחי חיפוי לפני שמבצעים הנמכת תקרה בגבס, כי גם אם תכננתם נכון את פריסת האריחים, ברגע שהנמכתם את התקרה עם גבס, רוב הסיכויים שתתקבל שורת חיפוי עליונה שנחתכה בגלל ההנמכה, ואז זה נראה פשוט רע.
אז מה אפשר לעשות?
ברוב חנויות הקרמיקה אפשר לשלוף את האריח מתוך התצוגה, ולכן אני ממליצה קודם כל לקחת את האריח מחוץ לחנות ולבחון את הגוון שלו באור טבעי, כך תקבלו את הגוון האמיתי שלו כפי שיגיע אליכם לבית. בנוסף, אם יש אריחים שונים שצריכים להיות באותו החלל, שימו לב למידות שלהם. תנסו לבחור אריחים שהמידות שלהם תואמות, כך שיתקבלו כמה שפחות חיתוכים מיותרים בחיבור ביניהם. אם בחרתם אריחים גדולים, תקנו פחות גובה.
טיפ חשוב: תזכרו שאם בזמן העבודה גיליתם שחסרים לכם אריחים, הסיכוי שתרכשו אריחים נוספים שהודפסו באותה הסדרה הוא נמוך, וטעות קטנה כזו היא פטאלית, במיוחד לפדנטים יותר ביננו, כי היא עלולה לייצר הבדלי גוון בין האריחים. לכן תרכשו אקסטרה מהאריחים באותה הזמנה.
2. טעויות הקשורות לתכנון מטבח:
מי מאיתנו לא חולם על המטבח הגדול והמרווח, זה שיש בו אי עצום המשלב משטח עבודה ומקומות ישיבה, ויש לו קיר ארונות גבוהים עם שני מזווים, וכל מכשיר שיכול להגיע בגרסה אינטגרלית- שיהיה אינטגרלי. אך חלומות לחוד ומציאות לוד. ההמלצה היא לחלום, אבל להיות מודעים לשטח האמיתי שקיים במטבח.
הבעיה המרכזית מתחילה שאנחנו מנסים להגשים את החלום הזה בכל זאת, בלי להתחשב בחלל. כבר ראיתי מטבחים שנבנו על חשבון חלון, או כאלו שהעבירו כיריים צמוד לכיור עם מרווח מינימלי ביותר לעבודה- העיקר שיהיה להם קיר ארונות גבוהים.
אז מה אפשר לעשות?
קודם כל- להפנים שלא תמיד נצליח לקבל את כל מה שנרצה. ברגע שעשינו את זה, כדאי להתחיל לתעדף מה חשוב יותר ועל מה אפשר לוותר.
כשאתם ניגשים לתכנון המטבח שלכם, שימו דגש על השילוש הקדוש: מקרר, כיריים וכיור. למעשה, משולש זה תפקידו לתחום את אזור העבודה שלנו, ולכן חשוב לייצר בו מרחקים סבירים לעבודה. זמן הליכה קצר יותר בין נקודות אלו, יהיה נוח ויעיל יותר עבור המשתמש.
זכרו, לא משנה כמה משטח העבודה שלכם עשוי להיות ארוך בסוף, כולנו עובדים על החלק שבין הכיור לכיריים- תנו לו מקום של כבוד. צרו מקומות אחסון בהתאם למכשירים ולכלים שיש ברשותכם. שלבו מגירות בעומקים מתאימים לסירים, פינות נסתרות למיקסר או למכונת הקפה. חישבו על תפעול המטבח- האם דיירי הבית הם ימניים או שמאליים? זה ישפיע על בחירת מיקום למדיח. האם הם גבוהים או נמוכים? זה ישפיע על מיקום הארונות העליונים. יש בבית ילדים קטנים? צרו להם ארונות נגישים. הכל מתחיל ונגמר בחוויית המשתמש, והחוויה היא אישית. חשבו מה יהיה נוח לכם.
3. טעויות הקשורות במידות, יחס ומרחקים:
אחת הטעויות הכי נפוצות שאני נתקלת בהן קשורה לצורה שבה אנשים תופסים את מידות החלל. לדוגמא, במפרט דירת קבלן חדשה מצוין שהקיר בסלון הוא באורך שלושה מטרים, אז אפשר למקם ספה שהיא גם באורך 3 מטרים, ולהניח לצידה כורסא או שתיים. אבל היי, שכחנו להתייחס לעומק הכורסא שלמעשה "נוגס" ממידת הספה, ופתאום התמונה שהייתה לנו בראש, הופכת להיות מציאות עמוסה וצפופה.
דוגמא נוספת, הפעם בעולם הנגרות, או יותר נכון, תכנון פריטי נגרות, למשל ארון קיר עם דלתות פתיחה בחדר השינה, שהגובה שלו מהריצפה עד התקרה, ולצידו מאוורר תקרה או גוף תאורה אחר, צמוד או תלוי. אבל אופס, שכחנו שהדלת צריכה להיפתח החוצה, ועכשיו היא נתקעת בגוף התאורה ולא נפתחת עד הסוף במקרה הטוב, או שהדלת קיבלה מכה רצינית ממאוורר התקרה שבדיוק מסתובב במקרה הפחות נעים.
אם ניקח דוגמא כואבת הקשורה לתכנון חדר ילדים למשל, כאשר החדר קטן אבל צריך להכיל שני ילדים, לרוב נבחר במיטת ילדים הנפתחת למיטת חבר. אבל הרבה אנשים שוכחים להשאיר מספיק מקום לפתיחת המיטה מבלי להיכנס לסיטואציה שבה כל יום צריך להזיז את שולחן הכתיבה או שידת צעצועים כדי לאפשר את הפתיחה.
אז מה אפשר לעשות?
קודם כל תעשו לעצמכם רשימה של פריטים שצריכים להיות באותו החלל. זה ימקד אתכם. לפני שאתם קונים, תנסו אפילו לשרבט עם עפרון על דף את סידור הפריטים בחלל. כשתעשו את זה, יהיה לכם קל יותר לראות מה בא על חשבון מה.
בנוסף, יש המון תוכנות מקוונות וחינמיות לשרטוט ולעיצוב הבית. תכניסו את המידות, ותראו אם הפריטים שאתם מעוניינים בהם יכולים להסתדר. תחשבו פרקטי- אל תדמיינו רק את התוצר הסופי. תדמיינו את השימוש היומיומי בו.
תזכרו שצריך להשאיר מרווחים בין רהיטים על מנת לייצר מעברים נכונים, איזון ופרופורציה. תחשבו כל הזמן על האלמנטים ובחירת החומרים, מה מגדיל ומה מקטין- זה יסייע לכם בארגון קומפוזיציית החלל ושימוש בחומרים שיתרמו למטרה שאותה אתם רוצים להשיג.
4. בחירה בטרנדים על חשבון מה שמתאים ופרקטי לי:
המציאות שלנו משתנה בקצב מסחרר, השראות נמצאות בכל מקום ובכל דבר, וטרנדים מגיעים במהירות, אבל באותה מהירות גם חולפים, וזו עלולה להיות בעיה, ולמה?
כי אנחנו רוצים הכל. גם סרגלים, גם בטון, גם בריקים, גם קש, גם אומנות מתכת וגם ציור מקורי, גם מראה נקי וניטרלי וגם צבעים נועזים שיתנו איזה קפיצה לחדר, בקיצור, סחרחורת.
תעצרו. תשנו כיוון חשיבה ממקום הטרנד למקום פרקטי יותר. תתחילו לחשוב מה מתאים לבית שלכם, לגודל החלל או לגובה שלו. תתחילו לחשוב על מי גר בבית ומה האופי שלו, והאם זה מתאים לחומרים ולגוונים שבחרתם להכניס לבית. חשבתם פעם על ייעוד החלל לפני שהחלטתם לצבוע אותו בגוון מסוים?
דוגמא עדכנית היא ספות וכורסאות מרופדות בד בוקלה בגווני בז'. אין מושלם כזה. אבל בד בוקלה, מושלם ככל שיהיה מבחינת המראה, קצת פחות מושלם מבחינת ניקיון. אז אם יש לך בבית ילד בגמילה מטיטולים, או באופן כללי ילדים קטנים שאוהבים לאכול בסלון- זה פחות מתאים, עם כל הצער שבדבר.
אז מה אפשר לעשות?
תבחנו את הבית, את הכיוונים, את הגבהים, את האור הנכנס אליו. תחשבו מה מהדברים האלו יכול להעצים את העיצוב שלכם, ומה יכול לפגום בו.
תחשבו על התחושה שתרצו לייצר בבית, ומשם תקבלו החלטות. אם למשל החלל קטן, ואתם רוצים לקבל מראה פתוח ורחב, השתמשו באלמנטים תומכים כמו יצירת קווים ארוכים של ריהוט ותאורה, ותשלבו גוונים בהירים. ריהוט כבד וכהה לצד נברשות גדולות פחות ישרתו את המטרה הזו.
בנוסף, אם אתם יודעים שאתם מושפעים מטרנדים וגם מעידים על עצמכם שאתם אוהבים להחליף ולשנות את העיצוב והאווירה בבית לעיתים תכופות, השתדלו לייצר קווים וגוונים נקיים במעטפת הבית. כלומר בכל מה שקשור לריצוף, לקירות ולריהוט גדול (מטבח למשל) תנסו לשמור על ניטרליות שתוכל להשתלב עם כל סגנון שתרצו להכניס לבית שלכם.
את כל השאר- תמיד תוכלו לשנות ולהחליף בהתאם להשתנות הטרנדים, הסגנונות והצרכים בבית. בין אם מדובר בגוונים אחרים, חומרים אחרים או טקסטורות שונות, הניטרליות תמיד תספוג את השאר, ותאפשר לו להיות השואו.
5. טעויות "העתק- הדבק":
בהמשך דיי ישיר לבחירה בטרנדים, מגיעות טעויות "העתק- הדבק". אנשים עוקבים אחרי מעצבות, בלוגריות עיצוב ואושיות אינסטגרם, רואים משהו יפה שהן העלו, ורוצים את זה גם בבית שלהם. הבעייתיות עם העניין הזה היא שכל בית הוא שונה, ומה שמתאים לחלל מסוים, לא בהכרח מתאים לחלל אחר.
זה מהמם שראית ארון קיר מטריף שאחת הדלתות בו היא דלת סתרים אל תוך חדר רחצה, אבל בחדר השינה שלך אי אפשר לייצר ארון כזה, כי הדלת לא במיקום כמו בהשראה. אי במטבח זה חלום, אבל אם המטבח שלך לא מאפשר זאת באופן מיטבי, אין טעם לנסות לדחוף אי במחיר של הקטנת המטבח, צמצום משטח עבודה או צפיפות במעברים.
אז מה אפשר לעשות?
רובנו אנשים פשוטים. אם כבר בחרנו להיכנס לשיפוץ, כנראה שזה סוגר אותנו לפחות עשור קדימה. לכן, חשוב להתאים את הבחירות שלנו לדברים שאנחנו אוהבים, אבל גם ישרתו אותנו ויטיבו עם חווית המשתמש שלנו, ולא לצורך תמונות אינסטגרמיות… מעבר לזה, חשוב לתכנן בהתאם לחלל, לפתחים שיש בו ולמסגרת שלא ניתן לשנות (קירות חיצוניים, עמודי תמך וכו').
בנוסף, הדבר שבעיניי הכי חשוב להימנע ממנו, הוא קניות קטנות של מוצרים בודדים שאהבתי אצל אחרים. בדרך כלל הם פחות משתלבים אצלנו, כי הקונספט הכללי שונה, ואז זה פשוט נראה תלוש ולא קשור. זה טוב לקבל השראה מאנשים אחרים או מפלטפורמות כמו פינטרסט, אבל את ההשראה תתרגמו למה שנכון עבור החלל שלכם ועבור אלו שמתגוררים בבית.
אז מה בכל זאת כדאי לעשות לפני שניגשים לעיצוב עצמאי של הבית?
1. תתחילו מפלטת גוונים. זה תמיד ימקד אתכם ויעזור לכם להחליט מה כן יכול להיכנס לעיצוב ומה לא. השתדלו לייצר איזון נכון בין הגוונים (אפשר להיעזר בחוק ה- 60/30/10).
2. תיצמדו לסגנון אחד מובהק שיתווה לכם את הדרך.
3. תכירו את היצע החומרים הקיימים בשוק, זה יעזור לכם לכוון למראה שאתם מחפשים בתקציב שעומד לרשותכם.
4. תשחקו עם תוכנות לעיצוב הבית הקיימות באינטרנט, זה יעזור לכם לקבל פרופורציות הקשורות לריהוט, מעברים, שילובי גוונים ועוד.
5. תשקיעו בתאורה איכותית, ותעשו את זה נכון. תאורה מעצימה את הגוונים ואת העיצוב כמו ששום דבר אחר לא יכול. הימנעו מגוון תאורה לבן בוהק, ותבחרו בגוון תאורה רך המדמה אור יום. הוא ישפיע באופן ישיר וחיובי על האנרגיה שלכם בבית. לא להמעיט בערכן של תאורות אווירה. יש משהו ששווה להבליט ולהאיר? עשו זאת!
בסופו של דבר, יש לזכור שכשאנחנו ניגשים לתכנן ולעצב את בית החלומות שלנו, מדובר במלאכת מחשבת. השתדלו שלא להיות אימפולסיביים, ולהקדיש מחשבה רבה לחוויית המשתמש שלכם ולצמיחה שלכם. חשבו על תכנון שישרת אתכם גם בעוד עשור, ולא רק היום.
אם אתם עדיין מרגישים חוסר ביטחון, דעו שלרוב מוחלט של המעצבות והמעצבים יש מסלול ליווי ממוקד יותר שיכול להסתיים בפגישה אחת וממוקדת, וכך למעשה אתם מקבלים הכוונה נכונה ומקצועית מבלי להתחייב לטווח ארוך.
The post אל תעשו את זה בבית: חמש טעויות נפוצות בעיצוב הדירה appeared first on עכשיו 14.