כיצד נמנע את התופעה שכל מתאמן חושש ממנה?

הדבר שכל ספורטאי מקצוען או מתאמן חוששים ממנו הוא ללא ספק פציעה. מוטיבציית יתר, עייפות או סתם תנועה לא נכונה יכולה להשפיע רבות על המשך שגרת האימונים של כולנו. אז כיצד נוכל להימנע מכך? The post כיצד נמנע את התופעה שכל מתאמן חושש ממנה? appeared first on עכשיו 14.

כיצד נמנע את התופעה שכל מתאמן חושש ממנה?

אם נבחן את כלל ענפי הספורט: כדורגל, כדורסל, הרמת משקולות, אתלטיקה, ריצה, יוגה וכו' נראה כי ישנה תופעה אחת שכולם רוצים להימנע ממנה – פציעת ספורט.

אז כדי שגם אתם תשמרו על עצמכם חזקים ובריאים, פירטנו לכם כאן על מספר גורמים ודוגמאות אשר יכולים לגרום לפציעות בעת פעילות גופנית וכיצד תוכלו למנוע / להפחית את הסיכוי להיפצע.

תכנון לקוי של האימונים שלנו – תכנון האימון שלנו הוא פקטור חשוב מאוד שצריך לקחת בחשבון. אם לא נעבוד לפי תכנית אימונים מסודרת, ונבצע אימון שלא מתאים לרמה שלנו, לדוגמא: נעמיס יותר מדי בכמות האימונים השבועית, לא ננהל את העומסים במשקלים אותם אנו מרימים או נבצע תרגילים שדורשים טכניקה מקצועית – כל אלו יכולים לגרום לכך שנפצע ולא נשיג את התוצאה שאנו רוצים. לכן, בשביל להפחית את הסיכויים לפציעה נתייעץ עם מדריך / מאמן כושר על מנת לבחון את הרמה שלנו, האם אנחנו מוגדרים כמתאמנים 'מתחילים' או 'מתקדמים'.

לאחר מכן נבנה את תכנית האימונים שלנו בהתאם: ננהל עומסים ונעלה בהדרגתיות את המשקלים שאיתם אנו עובדים ונתאים את רמת קושי התרגילים באימון בהתאם לרמה הנוכחית שלנו.

עייפות – כאשר אנו מגיעים לאימון עייפים, בין אם עייפות כללית או מקומית (אותם שרירים שאנחנו מתכננים לעבוד עליהם תשושים), הסיכון שלנו להיפצע גדל.

כאשר השרירים שלנו עייפים הכשירות שלהם לעמוד בעומסים ובמאמצים של האימון יפחתו, טווחי התנועה של השרירים יפגעו, בלימת הזעזועים תהיה לקויה.. טוב כבר הבנת שזה פחות מומלץ.

צילום: מתן יעקובסון וגל סימוביץ'

אם כך חשוב שנדאג לשינה מספיקה של בין 7-8 שעות (עדיפות ל 8 שעות שינה) על מנת להיות ערניים ולהגיע לאימון עם כוחות.

בנוסף, עלינו לדאוג למנוחה מספקת עבור חלקי הגוף והשרירים עליהם עבדנו באימון. לדוגמא: אם עבדנו על שרירי החזה היום, ניתן להם לנוח לפחות 48 שעות עד האימון הבא.

מוטיבציה –  ללא ספק שבשביל להשיג תוצאות אפקטיביות באימונים שלנו אנו צריכים מוטיבציה, אך ישנם אנשים שיש להם מוטיבציית יתר ואו מוטיבציה ירודה.

מצבי הקיצון הללו יכולים להביא להגדלת סיכויי הפציעה שלנו האימון.

מוטיבציית יתר והתלהבות, תגרום לנו לרצות להעמיס יותר ממה שאנחנו מסוגלים באימון. בנוסף לכך, מוטיבציית יתר יכולה להביא אותנו למצב של אי הקפדה על התאוששות ומנוחה מספקת בין אימון לאימון או בין סט לסט.

כמובן שגם מוטיבציה ירודה יכולה להשפיע לרעה על האימונים שלנו ובמיוחד על הקפדה רציפה של נפח האימונים השבועי.

לסיכום, על מנת לשמור על אפקטיביות באימונים שלנו ולמנוע את הסיכויים שלנו לפציעות, נדאג לבניית תכנית אימונים מסודרת, שינה טובה ומנוחה מספקת בין האימונים שלנו וכמובן מוטיבציה ואנרגיה חיובית!

*תוכן זה הינו הכוונה לאורח חיים בריא ואיננו משמש כתחליף לליווי מאמן כושר בביצוע התרגילים או תחליף לייעוץ תזונתי של דיאטן קליני/ תזונאי.

צילום: מתן יעקובסון וגל סימוביץ'

The post כיצד נמנע את התופעה שכל מתאמן חושש ממנה? appeared first on עכשיו 14.