שבוע לסגירת הרשימות: התרחישים, השיריונים והמשוכות שעל המפלגות לעבור
ביום רביעי בעוד שבוע בדיוק, יחול מועד הגשת רשימות המועמדים לכנסת ה-25 של המפלגות השונות. זהו המועד האחרון לשריין מועמד ברשימה או לייצר איחודים לריצה משותפת בין אם תחת איחוד מפלגות ובין אם בדרך של בלוק טכני. לאחר מכן, לא תתאפשר יותר הוספה של נציגים או לייצר חיבורים. המפלגות שערכו פריימריז כבר יודעות מהו סדר […] The post שבוע לסגירת הרשימות: התרחישים, השיריונים והמשוכות שעל המפלגות לעבור appeared first on מקור ראשון.
ביום רביעי בעוד שבוע בדיוק, יחול מועד הגשת רשימות המועמדים לכנסת ה-25 של המפלגות השונות. זהו המועד האחרון לשריין מועמד ברשימה או לייצר איחודים לריצה משותפת בין אם תחת איחוד מפלגות ובין אם בדרך של בלוק טכני. לאחר מכן, לא תתאפשר יותר הוספה של נציגים או לייצר חיבורים.
המפלגות שערכו פריימריז כבר יודעות מהו סדר הח"כים ברשימתן מלבד המקומות השמורים לשריון היו"ר. אחרות כבר הספיקו לחשוף את הרשימה. בדקנו מה מצב יחסי הכוחות בשאר המפלגות.
הרוח הציונית
ברשימה המדשדשת מתחת לאחוז החסימה נמצאים בינתיים ברשימה חמישה אנשים בלבד והיו"ר איילת שקד עמלה על להביא מועמדים נוספים. בין היתר, היא מנהלת מגעים עם יוסי ברודני יו"ר הבית היהודי. ברוח הציונית יידרשו להגיע להכרעה לגבי מספר המקומות שיוענקו לבית היהודי וסדר מיקומם. ייתכן כי האיחוד יעלה על חשבון צביקה האוזר שיידחק לאחור אך לכך הוא ויועז הנדל מסרבים. בנוסף, לאור התנדנדות המפלגה על אחוז החסימה, על שקד והנדל להחליט אם הם מגישים רשימה ורצים עד הסוף.
הליכוד
הצעת ראש הממשלה נתניהו לשריון שלושה מקומות ריאליים (מקומות 14,16,28) ברשימת הליכוד אושרה בבית הדין של המפלגה, אולם זהותם הרשמית טרם ידוע ונתונה להחלטתו של נתניהו. לגבי שניים כבר ניתנה התחייבות; עמיחי שקלי ועידית סילמן ישורנו ברשימה, אך גם שמו של גל הירש ברקע. לאחרונה צייץ הירש כי "מופצים ספינים סביבי שוויתרתי ביוזמתי על שריון בליכוד, שאיני מסכים, שהשיח איתי התקרר ועוד. שיהיה ברור, אלו שקרים. אני חבר ליכוד, מסיבה בריאותית לא יכולתי להתמודד בפריימריז. אמרתי כבר – אם אקרא לשריון ריאלי -אתייצב גם למשימה החשובה הזו. את כל זה יודע נתניהו בעצמו". בנוסף, נתניהו יתבקש להתייחס לעוד שני נתונים: שילוב נציג הציונות הדתית שיצליח למשוך ציבור ימני רך וכן נציגות נשית על מנת להגדיל את מספר הנשים ברשימה.
ש"ס
ההערכה הסבירה היא כי הרשימה תישאר ללא שינויים וללא מועמדים חדשים. מי שמאשרים את הרשימה אלו חברי מועצת גדולי התורה של ש"ס. פטירתו של יו"ר המועצת חכם שלום כהן עיכבה את התקדמות ההליך, זמן שהמפלגה הסתייגה מלנקוט בהליכים פוליטיים ברורים. במקומו יעמוד בראש המועצת הרב שמעון בעדני שיביע את הסכמתו על הרכב הח"כים.
יש עתיד
ברשימת מפלגתו של ראש הממשלה לא צפוי שינוי דרמטי בהרכבה. העשירייה הראשונה צפויה להישאר על כנה, אך אם ח"כים יחליטו לפרוש, כגון אלעזר שטרן שמתלבט על המשך דרכו הפוליטית, צפויים בכל זאת שינויים קלים. בנוסף, הקפצה של מועמדים מהשטח אל קדמת הבמה גם כן נלקחת בחשבון. מי שבוחר את כלל המועמדים הוא יו"ר המפלגה יאיר לפיד לצד יועצו הקרוב הלל קוברינסקי, איתם ייפגשו הח"כים במסגרת שורת שיחות וראיונות בימים הקרובים, לקראת חשיפת הרשימה באירוע השקה שייערך ערב הגשת הרשימות.
הרשימה המשותפת ורע"ם
מנסור עבאס החליט לרוץ שוב בגפו ולקוות שיצליח לשחזר את ההצלחה עם ארבעה מנדטים לרע"ם. מפלגות תע"ל וחד"ש נדרשות עדיין להגיע להסכמות מול בל"ד שלא רוצה להמליץ על איש מבין המועמדים לראשות הממשלה ומאיימת בריצה עצמאית. עד יום רביעי הבא יגיעו נציגי המפלגות להסכמות.
מרצ והעבודה
הקולות שקוראים לשתי מפלגות השמאל להתאחד לבלוק טכני הולכים וגוברים. אחד הקולות המובילים הוא של רה"מ יאיר לפיד שממשיך ללחוץ לכנס רשימה אחת משמאלו. לשיטתו, דבר זה יגרום לשני דברים: וודאות בהעברת מרצ את אחוז החסימה ויתרון בלמשוך מהם קולות ליש עתיד ללא לחץ. לטובת הכרעה בנושא, זומנו לפגישה עם לפיד זהבה גלאון שתומכת במהלך ויו"ר העבודה מרב מיכאלי שמתנגדת בתוקף.
יהדות התורה
בין אגודת ישראל לדגל התורה טרם הושגה הסכמה על ריצה בבחירות כסיעה אחת. לאחר שזו תתקבל, תתקיים חלוקה שוויונית בין שתי המפלגות, שתורכב מריץ'-רץ' על בסיס הרשימה הקיימת היום של הח"כים. בראש הרשימה יעמוד מחליפו של יעקב ליצמן מסיעת גור, יצחק גולדקנופף שייכנס לראשונה לכנסת.
הציונות הדתית, עוצמה יהודית, נעם
על יו"ר המפלגה בצלאל סמוטריץ' להחליט האם להשתמש בשיריונים שעומדים לרשותו ולדחוק במקומם ח"כים שנבחרו בפריימריז. סביר להניח שיימנע מכך. על בן גביר מצידו, לחשוף את כל האנשים שהוא מביא איתו ולשבצם במקומות המיועדים לכך במסגרת הריץ'-רץ' מול הציונות הדתית. בנוסף, ייתכן שברגע האחרון יפנוו מקום למפלגת נעם שתיאלץ להתפשר על מקום נמוך. כרגע, קיים נתק מוחלט בין הצדדים. מפלגת נעם כפי הנראה מתכננת לרוץ בנפרד. יו"ר נעם, ח"כ אבי מעוז בודק חיבורים עם המפלגות החרדיות ובמקביל פנה אל רוני ססובר ובועז גולן, גם אם למטרת לחץ בלבד.
מפלגות קצה
בנוסף למפלגות הקיימות, ישנה שורת מפלגות של שרים וח"כים לשעבר או מועמדים חדשים המבקשים לנסות את מזלם. מפלגות בראשות אלי אבידר, אביר קארה, ירון זליכה והדר מוכתר מככבות קמפיין רעשני למרות שהן רחוקות מלעבור את אחוז החסימה. גם במידה ויגישו רשימה הן יוכלו לאחר מכן לפרוש כדי לא לזרוק קולות לפח. בינתיים, כולם מצהירים שירוצו עד הסוף, אך ההיסטוריה מלמדת שלא כך פני הדברים ורובם פורשים רגע לפני יום הבוחר.
The post שבוע לסגירת הרשימות: התרחישים, השיריונים והמשוכות שעל המפלגות לעבור appeared first on מקור ראשון.