"נעטוף את כדור הארץ": ההצעה המפתיעה לבלימת ההתחממות הגלובלית
כלי רכב חשמליים ופאנלים סולאריים הם כמה פתרונות ידועים בהם מנסים מדענים ויזמים לבלום את התקדמות ההתחממות הגלובלית. אבל קבוצה של חוקרי MIT העלתה רעיון שהוא לגמרי מחוץ לקופסה - אך כלל אינו מופרך The post "נעטוף את כדור הארץ": ההצעה המפתיעה לבלימת ההתחממות הגלובלית appeared first on עכשיו 14.
קבוצת מדענים מאוניברסיטת MIT העלתה רעיון של "בועות חלל" צפות שירפו מעל כדור הארץ ויבלמו את קרני השמש. הבועות יחוברו יחדיו במערך דמוי רפסודה בערך בגודל של ברזיל ויצופו בנקודת לגרנג'אן L1 – הנקודה שבין כדור הארץ לשמש שבה מתבטל כוח המשיכה שלהן, והן יוכלו לפעול כמו מגן שמש.
בניגוד לרעיונות אחרים של מגן שמש שהוצעו, תוכנית בועות החלל לא תפריע לביוספרה של כדור הארץ, אלא תיבנה וממוקמת בחלל ותחסום מספיק קרינה כדי להפחית את השפעות ההתחממות הגלובלית. חשוב לציין כי התוכנית רק תפחית את ההתחממות הגלובלית – לא תעצור אותה לחלוטין.
A group of @MIT researchers are exploring the feasibility of fighting climate change with a conglomeration of "space bubbles" that would float above the Earth to reflect the sun's rays.https://t.co/Lb3BE2ykrA
— Dezeen (@dezeen) June 13, 2022
האדריכל קרלו ראטי, ראש מעבדת ה-Senseable City של MIT, אמר: "הנדסה גיאוגרפית עשויה להיות האופציה האחרונה והיחידה שלנו. עם זאת, רוב ההצעות הגיאו-הנדסיות קשורות לכדור הארץ, מה שמציב סיכונים אדירים למערכת האקולוגית החיה שלנו. פתרונות מבוססי חלל יהיו בטוחים יותר – למשל, אם נסיט 1.8 אחוז מקרינת השמש לפני שהיא תפגע בכוכב הלכת שלנו – נוכל לחולל שינוי משמעותי בהתחממות הגלובלית".
בועות החלל, יכולות להיות עשויות מחומרים כמו סיליקון, ויהיה ניתן לרוקן, להחליף או להסיר אותן ממקומן בכל עת. בתוך כך, הפרויקט עדיין נמצא בשלב ההשערה שלו, אבל הצוות מאמין שהוא יוכל להבטיח מימון ותמיכה למחקר היתכנות לחקר חומרים, שיטות שילוח מכדור הארץ לחלל, ומיקום וייצוב של בועות החלל ולסייע בהורדת ההתחממות הגלובלית
The post "נעטוף את כדור הארץ": ההצעה המפתיעה לבלימת ההתחממות הגלובלית appeared first on עכשיו 14.