לתת שירותי IT מהמיינפריים ועד המובייל והענן

מאת: הילל יוסף "אתגרי המנמ"רים תמיד היו רבים ומורכבים, אולם שלוש השנים האחרונות רק העצימו אותם. בין שלל האתגרים, ניצב כמגדלור האתגר של אוטומציה בעולם ההיברידי: הצורך לאפשר לעובדים לעבוד בכל צורה ומכל מקום ובכל עת – בבית, ברכבת ובמשרד – עם חיבור של כלל הנתונים והיישומים גם לאלו שבענן וגם אלה שברישוי המסורתי בדטה סנטר הפנימי, גם לענן ודטה סנטר און פרם. אנו מהווים את דרך המלך לכך", אמר יורם אלול, מנהל אזורי – ישראל ומזרח אירופה – בחברת BMC. אלול דיבר לקראת כנס BMC DAY Israel. הכנס, אותו עורכות BMC ישראל ומטריקס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ד' בשבוע הבא, ה-14 בספטמבר 2022, באולם East-TLV, בתל אביב. לדברי אלול, "אתגר נוסף הניצב לפתחם של המנמ"רים הוא הצורך להעניק לארגון תשתיות שיענו לכל תרחיש, לכל אירוע משבש ולכל אתגר תחרותי עסקי". "לצד שני אלה", ציין, "ניצב לו הצורך בצמצום הוצאות ה-IT שבארגון. איך הוא והיא יכולים להוזיל עלויות בעולם שבו עלויות השכר וכוח האדם המקצועי הולכות וגדלות. זאת, לצד הצורך בצמצום או שימור כוח האדם, בשל המחסור הכרוני הקיים בשוק. ברגע ש-מוטת השליטה מתערערת – המיכון עשוי לסייע לה, כי הוא מספק את אותן תוצאות עם פחות כוח אדם". "כך", אמר אלול, "באחד הפרויקטים בהם היינו מעורבים, בפיתוח אפליקציית ביט של בנק הפועלים, נדרשנו לאתגר טכנולוגי-עסקי: כיצד לטפל באפליקציה, אשר הבסיס שלה מנוהל במיינפריים, ועליה להיות מוחצנת לעולם דרך המובייל. בעזרת פתרון של משפחת מוצרי Control-M, אשר פותחה בישראל, סיפקנו לבנק את היכולת להעביר 'מפה לשם' מאות אלפי ומיליוני שקלים ביום, בצורה חלקה ופשוטה למשתמש. זאת, עם יכולת עמידה בעומסים, עם שילוב של עוצמה ומיכון מאחור עם רמת נראות, וחוויית משתמש משופרת. כל היכולות הללו יחדיו בונות עוצמה מטורפת". לעשות יותר IT בפחות כוח אדם אנושי אלול הסביר כי "כך אנו ב-BMC מאפשרים לארגונים ההולכים לכיוון של הארגון האוטונומי הדיגיטלי למלא את יעדם ולעשות יותר IT בפחות כוח אדם אנושי. הפלטפורמה של BMC עובדת בצרה גמישה ופועלת באופן היברידי. לנו יש יתרון משמעותי לעומת המתחרים, שחסרים את כלל המענה הטכנולוגי הדרוש לפעולה בכל מצב, בעולם החדש והישן. בעבר היינו חלק משוק שכיכבו בו ארבעה שחקנים, יבמ, HPE-מיקרו פוקוס ו-CA, ונותרנו השחקן הרלוונטי היחידי שחי ובועט ונותן מענה לדרישות החדשות". "אנו מעניקים למנהלי התשתיות יכולת התמודדות עם קיבולת גדלה של דרישות, עם שיפור חוויית לקוח, עם יכולת לנהל היום סביבת IT היברידית, עם מענה לאתגר השילוב בין העולם הישן והחדש, לצד אתגר אבטחת המידע והגנת הסייבר", אמר אלול, "עם יכולת שהארגון יפעל בצורה אוטונומית, בהסתמך על יכולות מיכון ודיגיטל. המטרה היא להגיע למצב שהארגון פועל הרבה יותר מהר, כאשר במהלך הדרך נעשות פחות טעויות, עם בנייה של מודלים עסקיים חדשים במהירות, תוך טיפול בנתוני עתק (ביג דטה) ארגוניים והחצנת המידע הקריטי כחלק מהפעילות של החברה". "אנו תומכים בעולם תפעול ה-IT באופן אוטומטי, עם יכולות למיכון אוטונומי בכל התהליכים ברמת חיקור, גילוי, שליטה ובקרה, פעולות מיכון והטלאות. אנו מסייעים לארגונים לעבור משלב האוטומציה לשלב האוטונומיה. החברה נוכחת בישראל שנים רבות, עם עשרות לקוחות מכלל מגזרי המשק, ועושים זאת עם שותפות רבת שנים עם מטריקס", סיכם אלול. הפוסט לתת שירותי IT מהמיינפריים ועד המובייל והענן הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

לתת שירותי IT מהמיינפריים ועד המובייל והענן

מאת: הילל יוסף

"אתגרי המנמ"רים תמיד היו רבים ומורכבים, אולם שלוש השנים האחרונות רק העצימו אותם. בין שלל האתגרים, ניצב כמגדלור האתגר של אוטומציה בעולם ההיברידי: הצורך לאפשר לעובדים לעבוד בכל צורה ומכל מקום ובכל עת – בבית, ברכבת ובמשרד – עם חיבור של כלל הנתונים והיישומים גם לאלו שבענן וגם אלה שברישוי המסורתי בדטה סנטר הפנימי, גם לענן ודטה סנטר און פרם. אנו מהווים את דרך המלך לכך", אמר יורם אלול, מנהל אזורי – ישראל ומזרח אירופה – בחברת BMC.

אלול דיבר לקראת כנס BMC DAY Israel. הכנס, אותו עורכות BMC ישראל ומטריקס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ד' בשבוע הבא, ה-14 בספטמבר 2022, באולם East-TLV, בתל אביב.

לדברי אלול, "אתגר נוסף הניצב לפתחם של המנמ"רים הוא הצורך להעניק לארגון תשתיות שיענו לכל תרחיש, לכל אירוע משבש ולכל אתגר תחרותי עסקי".

"לצד שני אלה", ציין, "ניצב לו הצורך בצמצום הוצאות ה-IT שבארגון. איך הוא והיא יכולים להוזיל עלויות בעולם שבו עלויות השכר וכוח האדם המקצועי הולכות וגדלות. זאת, לצד הצורך בצמצום או שימור כוח האדם, בשל המחסור הכרוני הקיים בשוק. ברגע ש-מוטת השליטה מתערערת – המיכון עשוי לסייע לה, כי הוא מספק את אותן תוצאות עם פחות כוח אדם".

"כך", אמר אלול, "באחד הפרויקטים בהם היינו מעורבים, בפיתוח אפליקציית ביט של בנק הפועלים, נדרשנו לאתגר טכנולוגי-עסקי: כיצד לטפל באפליקציה, אשר הבסיס שלה מנוהל במיינפריים, ועליה להיות מוחצנת לעולם דרך המובייל. בעזרת פתרון של משפחת מוצרי Control-M, אשר פותחה בישראל, סיפקנו לבנק את היכולת להעביר 'מפה לשם' מאות אלפי ומיליוני שקלים ביום, בצורה חלקה ופשוטה למשתמש. זאת, עם יכולת עמידה בעומסים, עם שילוב של עוצמה ומיכון מאחור עם רמת נראות, וחוויית משתמש משופרת. כל היכולות הללו יחדיו בונות עוצמה מטורפת".

לעשות יותר IT בפחות כוח אדם אנושי

אלול הסביר כי "כך אנו ב-BMC מאפשרים לארגונים ההולכים לכיוון של הארגון האוטונומי הדיגיטלי למלא את יעדם ולעשות יותר IT בפחות כוח אדם אנושי. הפלטפורמה של BMC עובדת בצרה גמישה ופועלת באופן היברידי. לנו יש יתרון משמעותי לעומת המתחרים, שחסרים את כלל המענה הטכנולוגי הדרוש לפעולה בכל מצב, בעולם החדש והישן. בעבר היינו חלק משוק שכיכבו בו ארבעה שחקנים, יבמ, HPE-מיקרו פוקוס ו-CA, ונותרנו השחקן הרלוונטי היחידי שחי ובועט ונותן מענה לדרישות החדשות".

"אנו מעניקים למנהלי התשתיות יכולת התמודדות עם קיבולת גדלה של דרישות, עם שיפור חוויית לקוח, עם יכולת לנהל היום סביבת IT היברידית, עם מענה לאתגר השילוב בין העולם הישן והחדש, לצד אתגר אבטחת המידע והגנת הסייבר", אמר אלול, "עם יכולת שהארגון יפעל בצורה אוטונומית, בהסתמך על יכולות מיכון ודיגיטל. המטרה היא להגיע למצב שהארגון פועל הרבה יותר מהר, כאשר במהלך הדרך נעשות פחות טעויות, עם בנייה של מודלים עסקיים חדשים במהירות, תוך טיפול בנתוני עתק (ביג דטה) ארגוניים והחצנת המידע הקריטי כחלק מהפעילות של החברה".

"אנו תומכים בעולם תפעול ה-IT באופן אוטומטי, עם יכולות למיכון אוטונומי בכל התהליכים ברמת חיקור, גילוי, שליטה ובקרה, פעולות מיכון והטלאות. אנו מסייעים לארגונים לעבור משלב האוטומציה לשלב האוטונומיה. החברה נוכחת בישראל שנים רבות, עם עשרות לקוחות מכלל מגזרי המשק, ועושים זאת עם שותפות רבת שנים עם מטריקס", סיכם אלול.

הפוסט לתת שירותי IT מהמיינפריים ועד המובייל והענן הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות