סקר אור ירוק: זאת הסיבה מדוע נהגים עוברים באדום
לפי סקר אור ירוק - 81% מתושבי אזור הדרום מעריכים כי הסיבה שנהגים חוצים צומת באור אדום היא הרצון להספיק לעבור לפני שהרמזור מתחלף • היגה באור אדום נחשבת לעבירה יחסית נפוצה בין עבירות התנועה הפוסט סקר אור ירוק: זאת הסיבה מדוע נהגים עוברים באדום הופיע לראשונה ב-JDN.
כלי רכב פרטי התנגש בשבוע שעבר, 3 באוגוסט, ברכבת הקלה בצומת בלפור-רוטשילד בבת ים במהלך נסיעת מבחן. במהלך התאונה אדם אחד נפגע באורח קל כאשר כלי הרכב הפרטי חצה את הצומת באור אדום. עד כמה התופעה של חצית צומת באור אדום נפוצה?
מסקר חדש שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות" במטרה לאמוד את היקף התופעה המסוכנת שבה נהגים חוצים צומת באור אדום עולה כי 87% מהציבור ראו לפחות פעם אחת נהג שחצה צומת באור אדום בשנה אחרונה. בנוסף 21% טענו כי ראו ארבע פעמים ויותר נהגים שחוצים צומת באור אדום.
נהיגה באור אדום נחשבת לעבירה יחסית נפוצה בין עבירות התנועה, ובעקבות תיקון שנעשה בחוק, הפכה עבירת אי ציות לאור אדום ברמזור לעבירת קנס המחייבת את הנהג ב-10 נקודות על פי שיטת הניקוד במקרה של הרשעה, לצד קנס בשווי של אלף שקלים ומעלה.
נהיגה באור אדום בנסיבות מחמירות היא עבירה חמורה יותר, שתוצאותיה גרמו לתאונת דרכים או לתאונת דרכים עם נפגעים, והיא מובילה לכדי הזמנה לבית משפט לתעבורה. הנהג עלול להיות מואשם בעבירת חבלה של ממש, שהעונש בגינה הוא עד שלוש מאסר כולל פסילת רישיון מידית, לעיתים לתקופות ארוכות.
במקרה של תאונת דרכים קטלנית, עקב אי ציות לאור אדום, שבה מעורבים הרוגים, עלול הנהג להיות מואשם בעבירת גרימת מוות ברשלנות, והוא צפוי לעונש מאסר של עד שלוש שנים, ואם הוגש נגדו כתב אישום בגין בעבירת הריגה, העונש המרבי הוא עשרים שנות מאסר בפועל. לפיכך, חומרת הענישה בגין נהיגה באור אדום בנסיבות מחמירות תלויה בתוצאות העבירה, סעיף האישום ונסיבות המקרה.
הפוסט סקר אור ירוק: זאת הסיבה מדוע נהגים עוברים באדום הופיע לראשונה ב-JDN.